Jabolko.org
  • Domov
  • Novice
  • Mac
  • iPhone / iPod
  • iPad
  • Šnelkurs
  • Forum

Apple uporabniki Slovenije

Združenje uporabnikov tehnologij podjetja Apple

Twitter_sidebar Facebook_sidebar Rss_header
  • Registriraj se!
  • Prijava
  • Seznam forumov ‹ Mac ‹ Programska oprema

Safari

Vse kar vas zanima o Mac OS X, iLife, iWork, MobileMe, Safari, ... oblikovalski programi, pisarniški, ... in dodatki.
Napiši odgovor
5 prispevkov • Stran 1 od 1

Safari

OdgovorNapisal/-a mISOk » 12 mar 2013, 23:17

Pozdravljeni.

Ali je možno na imeti na Safariju slovenski črkovalnik?

p.s. Ali ima kdo težave s Chrome in pregrevanju oz. "tuljenje" ventilatorja. Odkar uporabljam le Safari mi je to "prihranjeno".

Imam MacBook Air 13' late 2011

LP
mISOk

• Pošlji e-mail mISOk
Na vrh

Re: Safari

OdgovorNapisal/-a KlemenR91 » 13 mar 2013, 00:53

http://www.jabolko.org/snelkurs/511-nam ... d-ali-lion
Chrome mi pa dela brez problemov, je pa res, da večino časa uporabljam safari.
KlemenR91

• Pošlji e-mail KlemenR91
Na vrh

OdgovorNapisal/-a mISOk » 13 mar 2013, 09:53

HVALA!!

Nisem našel tega. Ko smo že pri Safariju, ali kdo uporablja kakšen zoom strani - meni so na default "premajhne". Uporabljam ta ZoomBySite Extension - samo ne dela tako dobro, kot defult chrome zadeva.

Meni Safari teče sigurno bolj gladko, kot chrome, pri chromu pa mi po nekaj časa uporabe (uro ali dve in nekaj ogledanih youtube filmčkov) začne stvar pregrevati. Temp CPU gre na 95 stopinj in ventilator gre na 6000+ orbatov in se ne ustavi dokler ni reseta.

Hvala še nekrat za link.
mISOk

• Pošlji e-mail mISOk
Na vrh

OdgovorNapisal/-a praznik » 13 mar 2013, 11:19

vtičnik, ki si ga omenil je ok. morda obstaja še kakšen, ampak ga ne poznam. drugače pa pomaga kratica cmd +/- (plus poveča, minus pomanjša).
glede segrevanja je enako, če dolgo gledaš filme v safariju ali chromu. ventilator se vrti dokler se zadeva ne ohladi. razumljivo, da če nadaljuješ z gledanjem filmov medtem, ko se ventilator hitro vrti, da se ne bo ustavil :)

tudi tale zoom ti bo morda koristil

95°C? mislim, da bo hitro šel rakom žvižgat, če ga boš tako segreval. nabavi si silikonske čepke, ki jih namestiš na spodnji del ohišja ali pa še bolje hladilno stojalo z ventilatorji. ne imej ga nad kovtrom, na blazini (povšter) ali kaj podobnega. omogoči mu pretok zraka.
Uporabniški avatar
praznik
Osebje Jabolko.org

• Spletna stran
Na vrh

OdgovorNapisal/-a mISOk » 13 mar 2013, 23:15

Ok, sem mislil, da še kdo uporablja, kaj boljšega. Extension je ok, samo ga "zmatra" pri recimo google calendarju, google docs ... (klikneš v eno celico, druga se označi ;) ). Pa tudi prikazovanje slik v obliki lightbox-a ni nikoli "na sredini" zaslona.

Sej odkar uporabljam samo Safari so se zadeve s pregrevanjem in ventilatorjem umirile - pa je uporaba identična. Sem zgleda zahteven uporabnik ;)

Hvala za pomoč.

LP
mISOk

• Pošlji e-mail mISOk
Na vrh

Napiši odgovor
5 prispevkov • Stran 1 od 1

Vrni se na Programska oprema

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ostalo

• Seznam forumov • Pomoč • Ekipa • Zbriši vse piškotke